Заради положителен тест за COVID-19: Поставят футболистите на Академик под карантина

Състезател на Общински футболен клуб „Академик“ Свищов е дал положителна проба при изследване за коронавирус, съобщава Пресцентърът на общината. Футболистът е поставен под карантина във Варна, където му е бил направен теста. „Площад Алеко“ се свърза със старши-треньора на тима Борислав Борисов за повече информация. Разбрахме, че става въпрос за нападателя на тима Сонер Хюсеин. По думите на Борисов, той се чувства добре, но засега ще остане изолиран от отбора.

Преустановени са тренировъчните процеси до второ нареждане и са извършени дезинфекционни мероприятия на помещенията и зоните, до които спортистите са имали достъп. Целият футболен състав на Академик също е поставен под карантина в хотел „Перун“ край града. Играчите са в отлично състояние и обстановката сред тях е спокойна, разбра още „Площад Алеко“. На 8-ми септември (вторник) на всички ще бъдат направени PCR тестове за установяване на ситуацията.

Това означава, че „студентите“ ще пропуснат срещата си от петия кръг на Трета лига срещу ФК „Дреновец“. В подобна ситуация попадна дублиращият тим на Етър в първите два кръга на сезона. „Болярите“ изиграха със закъснение тези срещи поради играч в редиците им с положителна проба за COVID-19.