Цинизъм – продават за без пари бившата сладкарница в болницата, властта харизва общинските имоти!

На какво да вярваме на думите или на делата? Пред подобна дилема са изправени избирателите на кмета на „Доброто“ Генчо Генчев. За другите хора личността и злоупотребата с истината на местния градоначалник е вече пределно ясни.

Ето какво казва Генчев на 02.12.2022 година в рамките на отчета си и с програмните си намерения за предстоящите след по-малко от година местни избори през 2023 г.

Вие виждате и другата политика към която сме се насочили. Ние се насочваме в момента да придобиваме имоти. Имоти! Забелязвате ли? Погребите, Академията, която се отказва от терена на Старата болница, сгради, защото община Свищов се връщам пак назад в годините се разпродаде поголовно. Терени, имоти, сгради, къщи, какво ли не…Община Свищов няма вече инфраструктура, няма абсолютно нищо, където да може да реализира целите си. Виждате какво Ви казахме – ще изграждаме Младежки център, ще изграждаме различни центрове. Ами ние като нямаме къде да ги изградим тези, след като ние нямаме терени, нямаме площи. Защото примерно се работи в тая насока, целесъобразно и да се мисли в близките пет, шест, десет години напред. Защото догодина са избори,всички ще излязат нали ще критикуват, ще хокат нямам притеснение за това нещо. Аз знам какво сме направили и колегите ми и заставаме с очите и с имената си с чистата си съвест. Но се радвам, че оставяме една подредена община и подготвена община, която да продължи напред.“

В публичните си изяви той многократно е критикувал своя предшественик Станислав Благов, за това, че едва ли не му е оставил разпродадена община и той нямало как и къде да реализира прекрасните си икономически идеи за управлението на общината.

Какво обаче се случва само месец след встъпването на Генчев в длъжност във вече третия му мандат?

В деловодството на Общинския съвет в нарушение на правилата без обсъждане в ресорна комисия той вкарва предложение, което предвижда познайте какво? Именно продажба на общински терен!

Кметът на „Доброто” продава „на пожар” сладкарницата в болницата – 114 кв. м. за 18 700 лева начална цена или 180 лв./кв.м.!

Tочно така, кметът, който заявява, че негов приоритет е придобиването на терени, сгради и помещения за общината се захваща веднага след като спечели за пореден път властта …с продажба на общински имот. При това с такъв, който ще се продаде буквално на безценица.

„Трябва ли да оставим този имот да пустее?“ – дежурно в хор запяват неговите дежурни по социални медии верни поддръжници. Ами дами и господа, кой остави терена на бившата сладкарница да пустее? Нима това не е именно опеределният от самия Генчев неин управител?

Топ-мениджърът Илиян Венков ще е първият човек в Свищов, управляващ болница и индустриален парк едновременно

Запитайте се и нещо друго. Възможно ли е след този търг, който започва от циничната сума 18 700 лева за 114 кв.м.площ в сградата на МБАЛ да бъде спечелен от фирма, която не е свързана или приближена с властта? Как би работила подобна фирма в сграда, чиито достъп се контролира изцяло от ръководството на болницата и съответно от определения от Генчев неин управител?

Да, за Вас почитателите на „Доброто“ то е източник именно на „добро“ – незаслужени привилегии и власт, която упражнявате несъразмерно над непредставените в общинското управление Ваши съграждани. За всички останали обаче случващото се е цинизъм – пълно разминаване между думи и дела, а мотивировката, че нямало интерес помещението да се даде под наем, но видите ли, се появил отнякъде изненадващо кандидат-купувач, който нямал нищо общо с господата Венков и Генчев оставяме на вниманието на първокласниците в общинските училища.

Освен това апелираме към съветниците от опозицията – дайте една официална пресконференция и коментирайте това пълно разминаване между думи дела на несменяемия свищовски кмет. Хората в общината имат нужда да повярват, че срещу модела „Генчев“ се води истинска, а не псевдо битка!