Вял Академик закономерно загуби в Славяново

Академик бе надигран в Славяново от Вихър с 4:1 Академик бе надигран в Славяново от Вихър с 4:1

След изключително слаба и безидейна игра футболният Академик бе надигран в Славяново от Вихър. Финалният резултат 4:1 в полза на домакините бе напълно резонен с оглед на това, че Академик изглеждаше през целия мач доста вял и непродуктивен пред вратата на играещия президент на Вихър Светлин Линев.

Още в 9-тата минута домакините откриха резултата след статично положение. Йоан Петков се разписа след пас от фаул на границата на наказателното поле след като бе оставен непокрит от неориентираната защита на „студентите“.

Иван Иванов покачи на 2:0 в средата на първото полувреме. Малко по-късно Вихър пропусна да направи резултата класически след отбит в напречната греда удар с глава на техен състезател.

Ситуацията за Академик се утъжни съвсем седем минути преди края на полувремето, когато централният нападател Преслав Антонов трябваше да бъде принудително заменен от Ивайло Данаилов.

Свищовлии пробваха да изнесат играта в половината на Вихър през второто полувреме, но действаха твърде бавно и неориентирано. Единственото добро положение се откри пред Радослав Батов, който бе изведен в чиста позиция срещу вратаря на домакините. Батов се засуети и защитник на Вихър със самоотвержен шпагат блокира удара му. Пропуска му веднага бе наказан от Иван Иванов, който направи резултата класически.

Смените на Милен Петров с Димитър Велизаров и на изкаралия си нелеп жълт картон Иван Ганев с Веселин Габров откровено не помогнаха на Академик особено да подобри играта си в атака и защита.

В последните минути двата отбора си размениха по един гол. От дузпа дошлият от Лудогорец-2 Преслав Петков вкара почетно попадение за „студентите“. В ответната атака Йоан Петков наказа поредна безобразна грешка на защитниците и халфовете на Академик за крайното 4:1.

Част от причините са загубата на Академик може да търсим в неопитността на част от състезателите и липсата на стиковка между тях поради късното включване в състава на други. Въпреки това недоумение будят и грешките на опитната двойка в защитата Иван Ганев и Пламен Ангелов.

В следващия втори кръг свищовлии ще премерят сили с новака от окръжните групи Янтра (Полски Тръмбеш).

Титулярният състав на Академик (Свищов) за мача бе:

Виктор Владимиров Пламен Ангелов, Иван Ганев, Милен Петров, Георги Йорданов, Момчил Тодоров, Валентин Антонов, Преслав Петков, Радослав Балтов, Мартин Колев, Преслав Антонов.

Като резерви за старши-треньора Борислав Борисов стартираха Денис Венциславов, Иво Иванов, Веселин Габров, Кристиян Аначков, Димитър Велизаров и Ивайло Данаилов.