Подмладен и подновен ще е съставът на Академик този сезон

Академик Свищов Академик Свищов

С подмладен и подновен състав ще се представи футболният Академик през сезон 2020/2021 на Северозападната Трета лига. През лятната подготовка текучеството на играчи в състава е било голямо, като на местата на напусналите в посока други отбори играчи, са намерени заместници. Такава е ситуацията с вратарския пост. От тримата вратари, започнали подготовка с тима /Кристиян Николов, Преслав Антонов и Денис Венциславов/, титулярният страж миналата година Кристиян Николов е отпаднал от състава. Причината е треньорско решение кой да застане под рамката.

В състава на Академик от Спартак /Плевен/ се завръща централният нападател Преслав Антонов. Плевенчанинът беше за последно част от тима на „студентите“ за сезон 2013/2014, когато Академик се подвизаваше във Втора лига /тогава още Б група/.  За свищовския тим той ще играе през настоящия сезон заедно с брат си Валентин Антонов. Очаква се Преслав Антонов да води атаката заедно с акустиралия от школата на Лудогорец Преслав Петков.

Голмайсторът на свищовлии от по-миналия сезон в Трета лига Сонер Хюсен не е картотекиран в състава, въпреки че проведе част от подготовката си с Академик. Причината е неговото желание да продължи като студент във Варна. От миналогодишният състав отсъстват още близнаците Виктор и Кристиян Иванови, които заминаха в посока ОФК Левски /Левски/.

За сметка на това в Академик се завръщат Веселин Габров и фланговият играч Мартин Колев, който се очаква да си партнира с Милен Петров като двойка външни халфове. Добре познато име също ще бъде част от отбраната на Академик през този сезон. Това е защитникът Иван Ганев. Ново име в състава е и синът на бившия играч на Чавдар /Бяла Слатина/ Николай Велизаров – Димитър Велизаров. Ще се разчита и на много играчи от ДЮШ като Иво Иванов и Георги Йорданов.

През лятната си подготовката Академик изигра четири контроли, балансът от които е две победи и две загуби. Свищовлии надделяха в първата си проверка над предстоящ съперник от Трета лига Локомотив /Дряново/ с категоричното 3-0. Другата победа бе над Ювентус /Малчика/ с 4-3. Загубите дойдоха от плевенския Спартак с 1-2 и от третия състав на Лудогорец в мач, игран в Разград. С оглед на подмладяването на състава Академик ще се цели в място в първата половина на класирането през този сезон. Първото препятствие пред „студентите“ е традиционно коравият тим на Вихър. Мачът ще се играе утре, 9-ти август, от 18:00 в Славяново.

Разширеният състав на Академик /Свищов/ за сезон 2020/2021 в Северозападната Трета лига ще влючва: Валентин Антонов, Преслав Антонов, Ивайло Данаилов, Момчил Тодоров, Пламен Ангелов, Преслав Петков, Радослав Батов, Веселин Габрово, Виктор Драгиев, Виктор Владимиров, Георги Йорданов, Денис Венциславов Димитър Велизаров, Димитър Костадинов, Иван Ганев, Иво Иванов, Кристиян Аначков, Мартин Колев, Милен Петров, Михаил Ганев.