Млада свищовлийка ще учи право в Кеймбридж

Любомира Димитрова е носител на отличието „Национална диплома“ за 2020 Любомира Димитрова е носител на отличието „Национална диплома“ за 2020

Любомира Димитрова е носител на  отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“ за 2020 година. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Тя единствена с това отличие от Великотърновска област.

През следващата учебна година тя ще учи право в най-стария колеж Питърхаус  в Университета Кеймбридж. За нея, Генади Иванов – директор на СУ „Николай Катранов“,  заяви пред „Площад Алеко“:

Националната диплома на Любомира, връчена на онлайн церемония
Националната диплома на Любомира, връчена на онлайн церемония

„В деня на абитуриентския си бал  – 27-ми юни,  Любомира  се яви  и на Националния кръг на олимпиадата по философия, където завоюва първо място. Тя е носител на отличието „Зрелостник на годината на Община Свищов“. Спечели специалната награда на МОН в конкурса „Живеем в страната на Ботев”. Любомира е златен медалист от Азиатската международна математическа олимпиада през 2016. Спечели още бронзов медал от Тайландската международна математическа олимпиада през 2018. Има завоювани два златни и един сребърен медал от две последователни издания на Международния конкурс за математика и проектиране MITE в Москва, през 2017 и 2018 г. Има спечелени над 200 медала от регионални, национални и международни олимпиади, състезания и конкурси по математика, български език и литература, английски език, философия, история, физика.“

Любомира е достоен гражданин на Свищов. Със своята упоритост, целеустременост и постижения вдъхновява своите учители, съученици и съграждани. „Аз мисля за утре“ – казва тя и се отправя уверено към следващото предизвикателство!