Стопанската Академия има олимпийска шампионка!

 

Свищовската Алма матер има своя огромен повод за гордост! Ивет Горанова, която донесе първо злато за България от 13 години насам на най-високото спортно събитие на планетата е второкурсничка в свищовското висше училище. Ивет е студент редовно обучение в специалността „Икономика на търговията” и е приета преди година с един от най-високите приемни балове сред кандидат-студентите.

Двадесет и една годишната плевенчанка е състезателка на местния карате клуб „Петромакс”, но докато е в Свищов често поддържа форма с каратеките на годжу карате-клуб „Алеко” и сенсей Марин Маринов.

Специален поздрав от името на цялата академичната общност към младата шампионка отправи ректорът на висшето училище проф. Марияна Божинова. „Постижението на Ивет Горанова е огромен успех за България и повод за гордост на всички бивши и настоящи възпитаници на Академията. Пожелаваме здраве и много бъдещи успехи на Ивет! Надяваме се този успех да е повод  държавата да обърне внимание на развитието на университетския спорт, защото решението и да съвместява високото спортно майсторство с ученето никак не е лесно и механизмите това да се случва трябва да бъдат усъвършенствани като за младите спортисти бъдат създавани подходящи условия. Представители на Академията ще посрещнат нашата шампионка на родна земя, а в бъдеще се надяваме да можем да организираме и скромно тържество по повод нейния успех в началото на акдемичната учебна година. Благодарим ти, смело момиче, за радостта, която донесе на нас и милионите българи, бъди жива и здрава!”

Ивет Горанова донесе първото олимпийско злато на България от 2008 година насам