„Академик“ загуби у дома от лидера в групата „Левски“ Лом

Неприятната серия на Академик без победа продължи и след последния кръг в който нашите „студенти“ посрещнаха лидера в групата „Левски 2020“ от гр. Лом. Запътилият се уверено към горната дивизия отбор от другия крайдунавски град не срещна сериозна съпротива при гостуването си в Свищов и победи с минималното 0:1.

„Площад Алеко“ отново зарадва любителите на футбола в Свищов, като излъчи на живо срещата. Зрителският интерес и този път беше голям, като и почитатели на гостите се присъединиха към онлайн излъчването, запис на което може да видите тук:

Академик Свищов – Левски Лом

Натискът на водачите в класирането започна от първите минути на мача, като високата преса и бързото темпо което наложиха не позволиха на студентите да овладеят средата на терена и грешките в защита зачестиха. Играта се водеше предимно в половината на „студентите“, а спечелените първи топки и извеждащите подавания на гостите създаваха реални голови ситуации пред нашата врата. Атаките в дясната зона на нашата защита бяха особено опасни и при една такава в  16-та минута Мартин  Дулов от гостите откри след прострелен диагонален удар от ъгъла на малкото наказателно поле.

В минутите след гола гостите леко отпуснаха темпото, но продължиха да доминират на терена. Едва във втората половина на първото полувреме „студентите“ съумяха да се окопитят и позадържат топката. На няколко пъти се опитахме да застрашим вратата на гостите, но освен няколкото спечелени корнера до сериозно положение не се стигна. Напротив, пооголената ни защита откри пространства и на няколко пъти опасни контраатаки на Левски завършваха с опасни удари, като само добрите намеси на вратаря ни Виктор Владимиров ни спасиха от второ попадение.

През второто полувреме нашите излязоха за битка и определено успяха да изравнят играта. Влизаха много по-здраво в сблъсъците и спечелиха терен, като в разиграванията имахме по-малко грешки, а защитата заигра по-концентрирано и не даваше пространства и възможности за напористите нападатели на гостите. Те разчитаха предимно на удари отдалеч а едва към края на мача съумяха да създадат няколко по-сериозни голови положения, при едно от които и гредата ни спаси от второ попадение.

Макар и срещу труден съперник нашият Академик показа, че когато се мобилизира може да се представи достойно. Отборът има потенциал, но много често липсата на концентрация, мотивация и борбеност им коства труден старт в мача, след което е трудно да се обърне играта в наша полза. Да се надяваме че в оставащите до края на сезона мачове ще покажем добри игри и ще успеем да се измъкнем от незавидната позиция в класирането, която заемаме.

Съставът на Академик: Виктор Владимиров, Георги Йорданов, Ивайло Данаилов, Иван Ганев, Пламен Ангелов, Стефан Трайков, Явор Генчев, Мартин Иванов, Димитър Костадинов, Георги Колев, Кристиян Аначков