„Академик“ надигра категорично един от лидерите – Севлиево

Само ден след прочувственото тържество, на което дългогодишният диктор на стадиона Николай Константинов – Зонито представи своята книга, описваща славната история на свищовския футбол наследниците на легендарните състави, донесли непреходна слава на любимия „Академик“ изнесоха мача на сезона и победиха един от лидерите в групата – отбора на Севлиево.
Успехът дойде след категорично надиграване на гостите във всички параметри на футболната игра и минималната загуба с 2:1 бе най-малкото, с което те можеха да си отидат от терена на ст. „Академик“.
„Академик“ владееше инициативата през целия мач, не допусна обичайните грешки в защита и в крайна сметка убедително спечели, макар резултатът да не отразява реалното надмощие на терена. Голям мач за синьо-белите направи офанзивният халф Мартин Колев, който откри резултата с бомбен шут в горния десен ъгъл още в 20-та минута, след изчистване на топката от защитник на гостите и направи устремния пробив, довел до втория гол на Сонер Хюсеин в началото на второто полувреме.
Изравняването дойде след гол от дузпа на Тихомир Кънев в 38-та минута, след извършено нарушение от Иван Ганев срещу самия изпълнител в следствие на центриране в наказателното поле.
Пропуски на Преслав Антонов, влезлият като смяна Радослав Батов и други от атакуващите футболисти на домакините попречиха резултатът да добие по-сериозни измерения в полза на „студентите“.
За пореден път почитателите на „Академик“ можеха да наблюдават срещата в пряко излъчване по канала на фейсбук страницата „Площад Алеко“. За нас, като медия, отнасяща се отговорно към местните символи, е чест и отговорност да Ви правим съпричастни към всичко свързано с любимия отбор.
Съставът на Академик: Виктор Владимиров, Иван Ганев, Пламен Ангелов, Георги Йорданов, Веселин Габров, Валентин Антонов, Кристиан Аначков, Ивайло Данаилов (Радослав Батов), Мартин Колев, Преслав Антонов, Сонер Хюсеин