Академик с неприятна домакинска загуба от втория състав на Ботев /Враца/

Академик допусна неприятна загуба с 0-3 при домакинството си на втория отбор на Ботев / Враца/ в мач от шестия кръг на Северозападната Трета лига. Играта на двата отбора през цялото време не предвещаваше подобно развитие на мача, но нелепи грешки в отбрана костваха днешния двубой за „студентите“. С това поражение те остават на 11 място в класирането, с мач по-малко от останалите отбори. След победата си Ботев-2 се залепва плътно зад лидера в класирането ФК Севлиево, който надделя в дербито на кръга с Вихър /Славяново/ също с 3-0.

През първите пет минути Академик на два пъти можеше да поведе в мача. Първо след пробив на Преслав Антонов, играчът поиска дузпа за нарушение. Минути по-късно негов удар от фаул премина покрай страничната греда. В следващите минути няколко опасни влизания по фланга за Акадмеик не се увенчаха с успех. В 36-тата минута, след грешка в разиграване в защита, Мирослав Маринов открадна топката и отбеляза гол за Ботев-2. При резултат 0-1 двата отбора се оттеглиха на почивката.

Второто полувреме започна с усилен натиск на Академик. В 50-тата минута Преслав Петков нацели страничната греда. Фланговите атаки на Академик продължиха и в следващите минути.  При една от атаките, след центираране по десния фланг, Преслав Антонов изпревари защитник на гостите, но пропусна срещу вратаря от чиста позиция. По всички личеше, че изравнителният гол за „студентите“ се „печеше“, докато не настъпи 75-та минута. При центриране Ремзи Неджип от състава на Ботев-2 се ориентира най-добре и със страхотен удар от странична ножица матира вратаря на Академик Владимиров. Попадението на Неджип спокойно може съперничи за приза „гол на сезона в Трета лига“. Още объркани от фамозния гол на гостите, домакините допуснаха трети такъв. Той бе вкаран от Мирослав Маринов в 77-та минута. До края опитите на Академик за почетно попадение бяха ялови и мачът приключи при резултат 0-3.

В следващия кръг свищовлии имат нелеката задача при гостуването си на Партизан в Червен бряг. След липсата на късмет в няколко от предишните си мачове, Академик ще трябва да се реваншира на феновете си с добра игра в идващите есенни кръгове. Предстоящите двубой с Партизан, Павликени и Левски /Лом/ са отлична възможност пред състава на „студентите“ за трупане на точков актив.

Състав на Академик /Св/ в домакинството на Ботев-2 /Враца/: Виктор Владимиров /вратар/, Пламен Ангелов, Иван Ганев /капитан/, Ивайло Данаилов, Валентин Антонов /заменен от Михаил Ганев/, Момчил Тодоров, Георги Йорданов, Радослав Батов, Преслав Петков, Преслав Антонов /заменен от Димитър Костадинов/, Кристиан Аначков / заменен от Димитър Велизаров/

Резерви – Денис Венциславов, Димитър Костадинов, Димитър Велизаров, Иво Иванов, Веселин Габров, Михаил Ганев