Нелепа загуба претърпя Академик при гостуването си в Мездра

Загуба с 1-2 допусна Академик при гостуването си на Локомотив в Мездра. Мачът се игра при температура на въздуха около 35 градуса, като това се отрази и на качеството на играта. Свищовлии поведоха рано в мача, но не успяха да задържат предимството си и допуснаха обрат. Мачът премина без сериозни положения за двата отбора, но у „студентите“ остава горчилката за изпуснатата поне една точка от двубоя. Срещата бе ръководена от главния съдия Венислав Георгиев от Монтана. Любопитна подробност е, че един от неговите странични помощници бе Денис Христов, син на легендата на Академик Сергей Христов.

В първите 15 минути двата отбора си размениха бързи голове. Първо Преслав Антонов откри с глава за гостите в 9-тата минута след ъглов удар. Идентичено бе и попадението на мездренчани шест минути по-късно. Голмайстор стана нападателят на домакините Петър Димитров. До края на полувремето играчите на Локомотив владееха нещата на терена, като на вратаря на Академик Виктор Владимиров веднъж му се наложи да се намеси решително.

На полувремето почувствалият болки Сонер Хюсеин бе заменен от Кристиян Аначков. Втората част започна при спокойно темпо за двата отбора до груба индивидуална грешка на Преслав Петров в 51-та минута, която позволи на Локомотив да поведе в резултата. Играчът на Академик загуби топката в центъра на терена и Лионел Матадос отбеляза втори гол за домакините. Последните десет минути се играха изцяло пред вратата на Локомотив след втори жълт картон на техен играч. Академик пробва да осъществи натиск, но опитите на „студентите“ бяха ялови и неточни.

Академик /Свищов/ игра в следния състав: Виктор Владимиров /вратар/, Иван Ганев /капитан/, Пламен Ангелов, Веселин Габров, Георги Йорданов, Момчил Тодоров, Мартин Колев, Преслав Петков /заменен от Димитър Костадинов/, Сонер Хюсеин /заменен от Кристиян Аначков/, Преслав Антонов /заменен от Радослав Батов/, Валентин Антонов