Силно представяне и сребърни медали за ДЮШ на Академик на турнир в Трявна

Добра седмица изпраща детско-юношеската школа на футболния Академик. Детският отбор /род. 2009/ завоюва второто място на престижния турнир Tryavna Championship 2020, провел се през седмицата в планинския град. На финала „младите студенти“ изиграха равностоен двубой с „Шампиони“ /Варна/, но загубиха злощастно с 1:0.  Въпреки това възпитаниците на Димитър Петков трябва да са повече от доволни от представянето си.

В предварителната групова фаза на турнира Академик беше безупречен и спечели групата си с актив от 10 точки. Победите дойдоха над МФК Тича /Варна/-А, Локомотив /Русе/ и Шампиони /Варна/. Единствените загубени точки бяха при равенството 2:2 с ФК Севлиево. В полуфиналния си мач младите надежди на Академик преминаха с лекота през ФК „Спортист-13“ /София/ с впечатляващото 7:0. В мача за финала „свищовлии“ за жалост не успяха да повторят предишния си успех срещу ФК Шампиони и в крайна сметка се окичиха със сребърните медали.

Децата на Академик трябва бъдат поздравени за характера и устойчивостта, които демонстрираха през целия турнир. Те се справиха повече от достойно в конкуренцията на други силни детско-юношески школи от областни градове като София, Варна, Русе и Сливен. Поздравления за дългогодишната издръжка и непрестанна помощ за ДЮШ на Академик заслужават и Христо Цветанов, Георги Манзаров, Борислав Костадинов и Емил Перушанов.

Предстои да видим дали отличното представяне на децата на Академик ще мотивира мъжкия отбор на тима за добра игра и победа в гостуването си на Локомотив /Мездра/. Традиционно коравите домакини от Локомотив имат само един изигран мач през този сезон. Причината е, че срещата им от втория кръг на Северозападната Трета лига срещу Левски /Лом/ бе отложена заради довършителен ремонт на стадиона в крайдунавския град.
Гостуването в Мездра със сигурност пропускат Милен Петров и Радослав Батов. В миналия мач на „студентите“ Петров претърпя тежък сблъсък с вратаря на Янтра /ПТ/ и ще отсъства заради съмнения за скъсани кръстни връзки. Под въпрос е и капитанът Иван Ганев, като за него ще се решава в последния момент.

Срещата между Локомотив и Академик /Свишов/ е утре, 23-ти август, от 18:00 на стадиона в Мездра.

https://www.facebook.com/emil.perushanov/videos/10158522521779431/?t=11