Академик излиза срещу удобен съперник за първа победа през сезона

Предстоящият съперник на „студентите“ Янтра /Полски Тръмбеш/ се завръща в третото ниво на футбола у нас след едногодишно отсъствие. Сезон 2019/2020 тимът на Янтра прекара в окръжните групи на област Велико Търново, където финишира четвърти преди преждевременното прекратяване на шампионата. След отказа на втория и третия отбор в класирането – Лато (Алеково), който играе мачовете си в Свищов, и Ресен 2012 (Ресен), тръмбешчани получиха служебното право да се състезават в Трета лига.

В първия кръг от сегашния сезон Янтра направи реми при домакинството си на Левски /Лом/. Червен картон в този мач получи нападелия на тима Тони Маречков, което означава, че той ще пропусне мача срещу Академик.

Съдийска тройка от Велико Търново ще ръководи неделния сблъсък между Академик /Свищов/ и Янтра /Полски Тръмбеш/. За главен съдия е определен Милен Въжарски с помощници Недялко Матанов и Борислав Борисов. Четвърти съдия на срещата ще бъде Георги Ананиев пак от Търново, докато делегат ще бъде габровлията Николай Владимиров.

Балансът от последните четири срещи между двата тима е положителен за „студентите“ – три победи и едно равенство. Головата разлика е 9:5 в полза на Академик.

Мачът Академик – Янтра / ПТ/ ще се проведе на 16-ти август от 18:00.