Над 200 автомобила е проверила полицията в областта за денонощието

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 382 граждани, от които 80 за употреба на алкохол и 204 автомобила, от тях 25 товарни и 7 мотоциклета, съобщава пресцентърът на ОДМВР – Велико Търново.

От проверените автомобили 13 са репатрирани. Съставени са 38 акта и са наложени 123 глоби по фиш. Заснети са 93 видеоклипа за скорост. Издадена е една заповед за налагане на принудителни административни мерки.

До 12 август на територията на страната ще се проведе специализирана полицейска операция по пътната безопасност. Засилва се контролът над водачите на дву, три и четириколесни моторни превозни средства /АТВ/. Целта е  недопускане на пътни инциденти.

При контрола ще се акцентира върху правоспособността на водачите, употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Ще се обръща внимание върху регистрацията на мотоциклетите и състоянието на регистрационния номер. Ще се следи стриктно за използването на защитни каски от водачите и пътниците. Ще се следи и за неправомерно изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и шофьори, които имат агресивно поведение.