Кои отбори ще срещне „Академик” през новия сезон на Трета лига

Футболен клуб Академик Свищов Футболен клуб Академик Свищов

С рекорден брой участници ще разполага Северозападната Трета лига през предстоящия сезон 2020/2021. След решението на БФС от 21-ви април за преждевременно прекратяване на аматьорските първенства, стана ясно, че изпадащи от Трета лига няма да има.

Единствено шампионите от Янтра /Габрово/ се класират напред за Втора професионална футболна лига. Отборът на Академик /Свищов/ ще мери сили в предстоящото първенство със старите си познайници от досегашния сезон –  ФК Севлиево, Вихър /Славяново/, Партизан /Червен бряг/, Дреновец, Павликени, Локомотив /Дряново/, Бдин /Видин/, Ком /Берковица/, Локомотив /Мездра/, Ювентус /Малчика/, Първа атомна и Трявна.

Към тях прибавяме изпадналия от горната дивизия тим на Спартак /Плевен/..

От окръжните групи заявки за участие са подали няколко тима.  Сред тях са „Б” отборите на Ботев /Враца/и Етър /Велико Търново/ – Академия Ботев и Етър 2.

Впечатление правят и амбициите на новака  Левски /Лом/, който наскоро привлече в състава си първия българин с отбелязан гол в Шампионската лига – Мариян Огнянов.

Желание за участие в групата е изразил и култов тим от „романтичните” 90 години на футбола в България. Това е някогашният участник в А група Олимпик /Галата/. Отборът победил някога като домакин Левски /София/ пред 15 000 души на стадиона в Тетевен, отново се изявява за по-сериозно и забележимо присъствие на футболната карта.

Другият нов тим в групата е добре познатият отбор на Левски 2007 от едноименния град. В интервю за сайта plevenpress.com от тима заявяват, че при възможност ще атакуват място в тройката на първенството. Именно в посока Левски 2007 заминаха и двама от ключовите играчи на Академик през изминалия сезон – братята Кристиян и Виктор Иванови.

Сезон 2020/2021 в Северозападната Трета лига ще започне на 2-ри август.