„Демократична България“ с акция за събиране на подписи за изборната си регистрация в Свищов

Областните лидери на коалиция „Демократична България“ пристигат в петък (5 февруари) в Свищов, за среща със своите съмишленици и симпатизанти от крайдунавския град в акция по събиране на подписи за регистрация на коалицията за участие в предстоящите парламентарни избори в началото на април.

Групата ще бъде водена от областния координатор на една от партиите, включени в коалицията – „Да България“ адв. Калоян Янков и ще се срещне за пръв път със своите поддръжници на живо в рамките на предстоящата кампания.

Активистите предвиждат да разположат своите брандирани с логото на коалицията тенти на площад „Свобода“, където ще бъдат на разположение на местната общественост през целия ден след 10ч. сутринта.

В тяхна подкрепа ще се присъединят и местни техни симпатизанти, на които те ще разчитат, за постигането на по-силен резултат.

Свищов традиционно оказва силна подкрепа на местни и парламентарни избори на партиите от демократичния десен спектър, което е предпоставка за сериозен интерес от многобройните техни симпатизанти към предстоящото посещение.

Социологическите проучвания дават сигурен мандат за коалицията от Великотърновския избирателен район за „Демократична България“, което е заявка за по-сериозно нейно влияние в местната политика в бъдеще.