Публичното обсъждането на бюджет 2021г. и отчета за изпълнението на този от 2020г. вероятно ще се проведат онлайн!

Община Свищов

Извънредно заседание на Общинския съвет проведено на 19 януари отмени решение, на същия орган, взето през месец декември и прие нови две по същия въпрос. Според тях публичното обсъждане с гражданите на общината на бюджета за 2021г. и отчета за изпълнението на този от 2020г. ще могат да се провеждат както присъствено, каквато е тяхната обичайна и задължителна до този момент форма, така и неприсъствено, чрез оповестяване на дата, електронна локация и час на провеждане. Достъп до електронната локация, ще бъде предоставян на заявилите участие в публичното обсъждане, въз основа на подадено до председателя на Общински съвет – Свищов заявление, в деловодството на Общинския съвет, в срок от деня на оповестяването му, до 16.00 ч. на деня, предхождащ този на публичното обсъждане.

Предвид факта, че кметът на общината следва да предостави проекта на бюджет за публично обсъждане от местната общност, като оповести датата на обсъждането най-малко 7 дни предварително в местните средства за масово осведомяване, при оповестяването на същата е необходимо да се предостави информация и за реда на провеждането му в разновидностите.

Мотивите за тази промяна са създалата се епидемична обстановка в страната и в частност на територията на общината.

Доколко по този начин, ще се повиши заинтересоваността на гражданите, по повод тези обсъждания, които традиционно преминават при много нисък обществен интерес и ще се повиши активността им, предстои да видим. „Площад Алеко“ ще публикува проектобюджета на община Свищов, в момента, в който той бъде официално представен от общинска администрация.

729_Предложение до ОбС ПублОбсъжданеБюджет
730_Предложение до ОбС ПублОбсъждане ОтчетБюджет